När det är för jobbigt att gå

brinnande hoverboard

Ibland blir det slagsmål här på UCLA. Det kan handla om en massa olika saker förstås, men ganska ofta är det footballsspelare (den där amerikanska sporten med spetsig boll ni vet) involverade. Och hoverboards. Och eluttag.

Låt mig börja från början. UCLA campus är väldigt stort. Det tar tid att gå från ena änden till den andra och om man behöver ta sig från en föreläsning på ena sidan campus till en annan på andra sidan och bara har 10 minuter på sig behöver man ett transportmedel för att hinna och bilar är ovanligt nog inte tillåtna. De allra flesta åker runt på skateboard. Folk i högklackade skor, i flipflops, i minikjol, i yogabrallor, i kostym – inget är ett hinder för att sparka runt på en bräda. Näst vanligast är sparkcykeln. Såna där som kidsen åker runt på i Sverige är hur vanlig som helst i vuxenversion här.

Men så finns det också latmansvarianten – de elektriska versionerna. Den elektriska sparkcykeln är en ganska gammal grej, men för bara några veckor sedan dök elektriska skateboardar upp i mängder. Seriöst! Man står på den och trampar på en knapp ovanpå och så är det bara att åka iväg.

Men tillbaka till footballsspelarna. Ni vet kanske hur viktigt det är med universitetssport här. Alla studenter som har lyckats ta sig in i något av lagen (inte bara football utan alla möjliga sporter) på universitetet kallas ”athletes”. Att vara athlete har mängder av fördelar. En är att man kan skippa en massa undervisning eftersom man har träning och matcher och annat, och det får liksom inte påverka studieresultatet (läraren får anpassa sig alltså). En annan är att man har förtur till alla kurser. Jepp, är du athlete är det bara att glajda in på de mest attraktiva kurserna och paxa din plats. Och högst av alla athletes står footballsspelarna. De har så många fördelar att det är helt bisarrt. Förra terminen fick alla spelare varsin hoverboard, en sån där handsfree segway. Varför? För att de skulle spara på sina ben mellan träningarna.

Så – helt plötsligt hade en ganska ansenlig mängd studenter hoverboards och åkte runt på campus med (och körde in i folk med). Men de där brädorna laddas ur ganska snabbt. Och hur stor föreläsningssal en kurs än har finns det inte obegränsat med eluttag. Och det är där man hittar anledningen till att en av de mest populära kurserna på UCLA, och därmed också en magnet för studenter med förtur, fick avbrytas förra månaden. Sal med 5 eluttag + 10 football athletes = fullt slagsmål med blodvite.

2 reaktioner på ”När det är för jobbigt att gå

Lämna en kommentar